Wortelsoep met pastinaak en sinaasappel

Wortelsoep met pastinaak en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • wit van 1 prei, gesnipperd
  • 2 wortelen, in stukjes
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 l groentebouillon
  • sap van 2 sinaasappelen
  • zeste van 1/4 sinaasappelschil
  • bieslook

 

Werkwijze:

  1. stoof de ui, prei, wortelene en pastinaak gaar in de olijfolie.
  2. Laat niet kleuren.
  3. Blus met de bouillon en breng aan de kook.
  4. Laat 3 minuten zachtjes koken, doe het sinaasappelsap erbij en pureer dan de soep.
  5. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als je de soep te dik vindt.
  6. Werk af met zeste en gesnipperde bieslook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *