Gewokte kip met komkommer, gember, sesamzaadjes en noedels
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g kipfilet, in reepjes
- 1 komkommer
- 1 chilipepertje, gesnipperd, zonder zaadjes
- 2 cm gember, geraspt
- 1 dl kippenbouillon
- 1 el sesamzaadjes, geroosterd
- Sesamolie
- 300 g eiernoedels
- Peper
- Zout
Zo gemaakt:
- Roerbak de reepjes kip in 1 el sesamolie gedurende 2 minuten.
- Schil de komkommer en snij in slierten met een dunschiller (tot op de zaadlijst).
- Laat goed uitlekken.
- Roerbak de komkommer even mee met de kip en breng op smaak met chili, gember, peper en zout.
- Blus met de kippenbouillon en laat even inkoken.
- Kook de noedels volgens de verpakking en schep ze onder de kip en komkommer.
- Werk af met geroosterde sesamzaadjes.