Pasta met venusschelpen en rode pesto
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kg venusschelpen, schoongemaakt
- 2 lente-uitjes, gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes look, gesnipperd
- 1 chilipepertje, gesnipperd
- 2,5 dl droge witte wijn
- peper
- zout
- 300 g pasta
- 4 el rode pesto
- 4 el peterselie, gehakt
Werkwijze:
- Stoof de lente-uitjes 5 minuten in de olijfolie.
- Voeg de look en chili toe en laat 5 minuten meestoven.
- Doe de venusschelpen erbij, overgiet met witte wijn en breng op smaak met peper en zout.
- Laat 5 minuten koken of tot de schelpen open zijn.
- Schep de schelpen uit de pot en gooi de schelpen die dicht blijven weg.
- Zeef het kookvocht en laat het voor de helft inkoken.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water.
- Schep de venusschelpen opnieuw bij het kookvocht en meng onder de pasta, samen met de rode pesto.
- Werk af met vers gehakte peterselie.
Tip:
Rode pesto maak je makkelijk zelf door 150 g zongedroogde tomaten, 100 g pijnboompitten, 4 el olijfolie, peper en zout in een vijzel of blender tot een smeuïge pasta te mixen.