Minestrone met groene kool en quorn

Minestrone met groene kool en quorn

Dit is een vegetarische maaltijdsoep en de topper van de herfst!
Bovendien is groene kool rijk aan vitamine c en vezels.

Ingrediënten (4 personen):

  • 250 g kastanjechampignons
  • 8 bladeren groene kool
  • 1 courgette
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 200 g quornstukjes
  • 125 g rijst
  • 1,5 l groentebouillon
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1/2 koffielepel ras el hanout

 

Voorbereiding (15 min.):

  • Snij de rode ui in ringen.
  • Snij de courgette in de lengte in twee.
    Verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in halvemaantjes.
  • Snipper de teentjes knoflook fijn.
  • Hak de lente-uitjes fijn.
  • Snij de champignons in 4 of 6.
  • Rol de groene koolbladeren op en snij in dunne repen.

 

Bereiding (20 min.):

  • Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 2 minuten.
  • Voeg de groene kool, de lente-uitjes, de courgette en de champignons toe en roerbak nog 2 à 3 minuten.
  • Voeg de rijst toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 15 min. koken.
  • Bestrooi de quornstukjes met de ras el hanout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de quorn +- 5 minuten.

 

Afwerking:

Verdeel de soep over de borden en voeg de gebakken quornstukjes toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *