Minestrone met groene kool en quorn
Dit is een vegetarische maaltijdsoep en de topper van de herfst!
Bovendien is groene kool rijk aan vitamine c en vezels.
Ingrediënten (4 personen):
- 250 g kastanjechampignons
- 8 bladeren groene kool
- 1 courgette
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 200 g quornstukjes
- 125 g rijst
- 1,5 l groentebouillon
- 4 eetl. olijfolie
- 1/2 koffielepel ras el hanout
Voorbereiding (15 min.):
- Snij de rode ui in ringen.
- Snij de courgette in de lengte in twee.
Verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in halvemaantjes. - Snipper de teentjes knoflook fijn.
- Hak de lente-uitjes fijn.
- Snij de champignons in 4 of 6.
- Rol de groene koolbladeren op en snij in dunne repen.
Bereiding (20 min.):
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 2 minuten.
- Voeg de groene kool, de lente-uitjes, de courgette en de champignons toe en roerbak nog 2 à 3 minuten.
- Voeg de rijst toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 15 min. koken.
- Bestrooi de quornstukjes met de ras el hanout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de quorn +- 5 minuten.
Afwerking:
Verdeel de soep over de borden en voeg de gebakken quornstukjes toe.