Brickdeegtaartje met mascarpone en blauwe bessen
Ingrediënten voor 4 personen:
- Een pak brickdeeg
- Boter, gesmolten
- 500 g mascarpone
- 6 eetlepels honing
- geraspte schil van 1 citroen
- 400 g blauwe bessen
- enkele muntblaadjes
- poedersuiker
Zo maak je het:
- Verdeel enkele velletjes brickdeeg telkens in vier stukken.
- Bestrijk elk stuk met gesmolten boter.
- Neem vier vuurvaste schoteltjes en verdeel de stukjes brickdeeg er dakpansgewijs in. Je hebt ongeveer vier overlappende laagjes deeg nodig.
- Zet +- 15 minuten in een op 200 °c voorverwarmde oven, tot het deeg gaar en knapperig is. Laat afkoelen.
- Meng intussen de mascarpone met de honing en de citroenschil. Schep in de taartjes.
- Werk af met bosbessen, muntblaadjes, extra geraspte citroenschil en poedersuiker.