Brickdeegtaartje

Brickdeegtaartje met mascarpone en blauwe bessen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Een pak brickdeeg
  • Boter, gesmolten
  • 500 g mascarpone
  • 6 eetlepels honing
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 400 g blauwe bessen
  • enkele muntblaadjes
  • poedersuiker

Zo maak je het:

  • Verdeel enkele velletjes brickdeeg telkens in vier stukken.
  • Bestrijk elk stuk met gesmolten boter.
  • Neem vier vuurvaste schoteltjes en verdeel de stukjes brickdeeg er dakpansgewijs in. Je hebt ongeveer vier overlappende laagjes deeg nodig.
  • Zet +- 15 minuten in een op 200 °c voorverwarmde oven, tot het deeg gaar en knapperig is. Laat afkoelen.
  • Meng intussen de mascarpone met de honing en de citroenschil. Schep in de taartjes.
  • Werk af met bosbessen, muntblaadjes, extra geraspte citroenschil en poedersuiker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *