Lentecurry met kip

Lentecurry met kip

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200g kipfilet, in reepjes
  • 1 el groene currypasta
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 2 cm gember, geraspt
  • 100 g sluimererwten
  • 100 g kleine groene asperges
  • 150 g rijst

 

Zo gemaakt:

  1. Bak de kipreepjes lichtjes aan in wat vetstof.
  2. Schep er de groene currypasta onder en laat even meebakken samen met de lente-uitjes.
  3. Blus met de kokosmelk en voeg het citroengras en de gember toe.
  4. Laat zo’n 10 minuten zacht gaar sudderen.
  5. Kook ondertussen de sluimererwten en de asperges beetgaar in licht gezouten water en schep ze daarna onder de curry.
  6. Serveer met gekookte rijst. Smakelijk!

 

Tip:

vervang de kip door blokjes tofu en maak er zo een vegetarische schotel van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *