Lentecurry met kip
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200g kipfilet, in reepjes
- 1 el groene currypasta
- 2 lente-uitjes, gesnipperd
- 100 ml kokosmelk
- 1 stengel citroengras
- 2 cm gember, geraspt
- 100 g sluimererwten
- 100 g kleine groene asperges
- 150 g rijst
Zo gemaakt:
- Bak de kipreepjes lichtjes aan in wat vetstof.
- Schep er de groene currypasta onder en laat even meebakken samen met de lente-uitjes.
- Blus met de kokosmelk en voeg het citroengras en de gember toe.
- Laat zo’n 10 minuten zacht gaar sudderen.
- Kook ondertussen de sluimererwten en de asperges beetgaar in licht gezouten water en schep ze daarna onder de curry.
- Serveer met gekookte rijst. Smakelijk!
Tip:
vervang de kip door blokjes tofu en maak er zo een vegetarische schotel van.