Gebakken schelvis met kruidige worteltjes en citroensaus
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 g schelvis
- 1 mespunt sojabakboter
- 200 g wortelen in stukjes
- 2 gesnipperde lente-uitjes
- 1 teentje look
- Olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 2 grote aardappelen
- Half bosje waterkers
- Peper
- Zout
Voor de saus:
- Sap van 1 citroen
- 50 ml witte wijn
- 50 ml lichte room
- 1 el gehakte peterselie
Zo gemaakt:
- Laat het citroensap met de witte wijn tot de helft inkoken.
- Voeg de room en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
- Laat goed warm worden maar niet meer koken.
- Stoom de worteltjes beetgaar.
- Stoof de lente-uitjes met de gesnipperde look gaar in 1 tl olijfolie.
- Laat de worteltjes even meekleuren en breng op smaak met zout, peper en komijn.
- Kook de aardappelen gaar, plet ze grof en schep er de waterkers onder.
- Bak de schelvis aan beide zijden goudbruin in 1 tl sojabakboter en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de vis op de aardappelen en schep er de worteltjes bovenop.
- Geef er de citroensaus apart bij.