Gebakken schelvis met kruidige worteltjes en citroensaus

Gebakken schelvis met kruidige worteltjes en citroensaus

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g schelvis
  • 1 mespunt sojabakboter
  • 200 g wortelen in stukjes
  • 2 gesnipperde lente-uitjes
  • 1 teentje look
  • Olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 grote aardappelen
  • Half bosje waterkers
  • Peper
  • Zout

Voor de saus:

  • Sap van 1 citroen
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml lichte room
  • 1 el gehakte peterselie

Zo gemaakt:

  1. Laat het citroensap met de witte wijn tot de helft inkoken.
  2. Voeg de room en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat goed warm worden maar niet meer koken.
  4. Stoom de worteltjes beetgaar.
  5. Stoof de lente-uitjes met de gesnipperde look gaar in 1 tl olijfolie.
  6. Laat de worteltjes even meekleuren en breng op smaak met zout, peper en komijn.
  7. Kook de aardappelen gaar, plet ze grof en schep er de waterkers onder.
  8. Bak de schelvis aan beide zijden goudbruin in 1 tl sojabakboter en breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de vis op de aardappelen en schep er de worteltjes bovenop.
  10. Geef er de citroensaus apart bij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *