Gewokte kip met komkommer, gember, sesamzaadjes en noedels

Gewokte kip met komkommer, gember, sesamzaadjes en noedels

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g kipfilet, in reepjes
  • 1 komkommer
  • 1 chilipepertje, gesnipperd, zonder zaadjes
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 el sesamzaadjes, geroosterd
  • Sesamolie
  • 300 g eiernoedels
  • Peper
  • Zout

Zo gemaakt:

  1. Roerbak de reepjes kip in 1 el sesamolie gedurende 2 minuten.
  2. Schil de komkommer en snij in slierten met een dunschiller (tot op de zaadlijst).
  3. Laat goed uitlekken.
  4. Roerbak de komkommer even mee met de kip en breng op smaak met chili, gember, peper en zout.
  5. Blus met de kippenbouillon en laat even inkoken.
  6. Kook de noedels volgens de verpakking en schep ze onder de kip en komkommer.
  7. Werk af met geroosterde sesamzaadjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *