Pasta met venusschelpen en rode pesto

Pasta met venusschelpen en rode pesto

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg venusschelpen, schoongemaakt
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes look, gesnipperd
  • 1 chilipepertje, gesnipperd
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • peper
  • zout
  • 300 g pasta
  • 4 el rode pesto
  • 4 el peterselie, gehakt

 

Werkwijze:

  1. Stoof de lente-uitjes 5 minuten in de olijfolie.
  2. Voeg de look en chili toe en laat 5 minuten meestoven.
  3. Doe de venusschelpen erbij, overgiet met witte wijn en breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat 5 minuten koken of tot de schelpen open zijn.
  5. Schep de schelpen uit de pot en gooi de schelpen die dicht blijven weg.
  6. Zeef het kookvocht en laat het voor de helft inkoken.
  7. Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water.
  8. Schep de venusschelpen opnieuw bij het kookvocht en meng onder de pasta, samen met de rode pesto.
  9. Werk af met vers gehakte peterselie.

 

Tip:

Rode pesto maak je makkelijk zelf door 150 g zongedroogde tomaten, 100 g pijnboompitten, 4 el olijfolie, peper en zout in een vijzel of blender tot een smeuïge pasta te mixen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *