Paëlla!

Hallo,

Vandaag heb ik er een toffe paëlla aan toegevoegd!
Deze Paëlla heb ik zelf gemaakt tijdens mijn kooklessen van Wereldkeuken.

Superheerlijk!

Laat het smaken!

Paëlla voor 2 personen

Ingrediënten:

Paëlla
  • 50g kippenfilet
  • 1 lepel olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 lepel peterselie
  • 1/4 blik gepelde tomaten
  • 25g gekookte ham
  • 25g chorizo
  • 25g erwtjes
  • 2 grote garnalen
  • 125g mosselen
  • 2 lepels witte wijn
  • 1/8 rode paprika
  • 1/8 groene paprika
  • 40g langkorrelige rijst
  • 1/4 doosje saffraan
  • 1/8 citroen
  • 125ml kippenbouillon
  • 30g inktvis

Werkwijze:

  • Kook de mosselen gaar en haal ze uit hun schelp.
  • Spoel de paprika’s, snijd ze doormidden, verwijder zaadlijsten en zaden en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Pel het knoflookteentje en snijd het fijn.
  • Laat olie heet worden in de paëllapan of de wok. Laat er de in blokjes gesneden kip in korsten.
    Kruid ze met peper en zout en haal ze weer uit de pan. Voeg een weinig olie bij in de pan en fruit er de paprika’s en de look in.
    Doe er de kip weer in, samen met de rijst en de kippenbouillon.
  • Laat zachtjes garen gedurende 20 à 25 minuten. Voeg er aan het einde van de gaartijd de uitgelekte maïs en de erwtjes aan toe. Laat nog even verder sudderen.
  • Zet het vuur af. Doe er de garnalen, inktvis, chorizo, ham en de mosselen bij, samen met de saffraan. Meng voorzichtig onder elkaar en laat afgedekt nog een 10-tal minuten trekken.
  • Versier daarna met de partjes citroen, de fijngehakte peterselie en enkele mosselschelpen.
  • Dien onmiddellijk op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *