Aardbeienmousse met muntschuim

Aardbeienmousse met muntschuim

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g aardbeien
  • 300 g vetarme mascarpone
  • 50 g tagatesse
  • 2 eiwitten, stijf geklopt

Voor de muntschuim:

  • 1 eierdooier
  • 3 el witte wijn
  • 1 tl tagatesse
  • 4 blaadjes munt

Werkwijze:

  1. Pureer de aardbeien.
  2. Roer de mascarpone los en meng met de geplette aardbeien en de tagatesse.
  3. Spatel er voorzichtig het eiwit onder en doe het mengsel in kleine potjes.
  4. Laat opstijven in de koelkast.
  5. Klop de eierdooier au bain-marie met de witte wijn en tagatesse tot een stevig schuim en breng op smaak met gehakte munt.
  6. Serveer de de aardbeienmousse met een schepje muntschuim.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *