Gewokte scampi’s met groene groenten en kokosrijst

Gewokte scampi’s met groene groenten en kokosrijst

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 24 scampi’s, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 100 g fijne groene asperges
  • 100 g groene boontjes
  • 100 g gedopte erwtjes
  • 1 el arachideolie
  • 4 el Thaise vissaus
  • 250 g witte rijst
  • 4 lente-uitjes, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1,5 dl water
  • 1,5 dl kokosmelk
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

  • Kook de asperges, boontjes en erwtjes beetgaar in licht gezouten water en laat goed uitlekken.
  • Roerbak de scampi’s in 1 el arachideolie en blus met Thaise vissaus.
  • Schep de groenten erbij en breng op smaak met peper en zout.

Voor de kokosrijst:

  • Spoel de rijst onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Stoof het lente-uitje 1 minuut in 1 el olijfolie met de kardemom.
  • Doe de rijst erbij en laat even meebakken tot de rijst glazig wordt.
  • Schenk er het water en de kokosmelk bij, breng aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat zachtjes koken tot de rijst al het vocht heeft opgenomen, ongeveer 10-15 minuten.
  • Neem van het vuur en laat nog even rusten.
  • Roer de rijst los met een vork en serveer met de scampi’s en groenten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *