Zalm uit de oven met dilledip
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 g zalmhaasje
- 4 vastkokende aardappelen, in partjes
- 1 kleine venkel, in stukken
- 200 g groene boontjes
Voor de dilledip:
- 4 el vetarme yoghurt
- 2 el geraspte komkommer, goed uitgelekt
- 1 lente-uitje, gesnipperd
- 1 el dille, gehakt
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten van de dip samen en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de zalm in een ovenschaal en bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C, zonder vetstof toe te voegen.
- Kook de aardappelen, venkel en boontjes halfgaar in licht gezouten water en doe ze daarna bij de zalm in de ovenschaal.
- Laat de groenten 5 à 10 minuten meebakken.
- Serveer met de dillesaus.