Zalm uit de oven met dilledip

Zalm uit de oven met dilledip

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g zalmhaasje
  • 4 vastkokende aardappelen, in partjes
  • 1 kleine venkel, in stukken
  • 200 g groene boontjes

Voor de dilledip:

  • 4 el vetarme yoghurt
  • 2 el geraspte komkommer, goed uitgelekt
  • 1 lente-uitje, gesnipperd
  • 1 el dille, gehakt
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten van de dip samen en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de zalm in een ovenschaal en bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C, zonder vetstof toe te voegen.
  • Kook de aardappelen, venkel en boontjes halfgaar in licht gezouten water en doe ze daarna bij de zalm in de ovenschaal.
  • Laat de groenten 5 à 10 minuten meebakken.
  • Serveer met de dillesaus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *