Venkel-sinaasappel-salade met mozzarella
Ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 25 minuten:
- 1 flinke krop rode radicchio (treviso)
- 1 venkelknol
- 2 sinaasappelen
- 180 g minimozzarellabolletjes (bocconcini)
- 1 handvol bladpeterselie
Voor de dressing:
- 50 ml extra vergine olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 rood chilipepertje
- peper en zout
Bereiding:
- Maak de sla schoon, spoel de bladeren en zwier ze droog. Maak de venkel schoon en snij in fijne reepjes. Pel de sinaasappelen en verdeel ze in partjes. Laat de mozzarella uitlekken. Spoel de peterselie en dep droog.
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng. Spoel het pepertje, snij het doormidden, verwijder de zaadjes en snipper fijn. Roer het pepertje en het citroensap door de olijfolie en kruid met peper en zout. Maak de salade net voor het serveren aan met de dressing.