Klop de eidooiers en suiker (kristal + vanille) tot een lint. Meng er de maïzena onder.
Breng de melk samen met het kaneelstokje en de vanillestok aan de kook.
Blancheer de citroenzestes.
Giet de kokende melk bij het eidooiermengsel en laat opnieuw doorkoken tot het indikt.
Variatie: Schil de appel en snij in brunoise. Bak de appelblokjes in boter en bestrooi met vanillesuiker en kaneel.
Schik op de bodem van 4 soufflépotjes de appeltjes en overgiet met de crème Catalane. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi met suiker en laat door middel van een gasbrander karameliseren. ( Je kan ook wat suiker en water laten karameliseren en (voor het in de koelkast plaatsen) boven de pudding gieten.)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok