Crème Catalane

Crème Catalane

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 ml halfvolle melk
  • 125 g suiker
  • zestes van 1/8 citroen
  • 1/4 kaneelstokje
  • 10 g maïzena (1/2 soeplepel)
  • 3 eigelen
  • 5 g vanillesuiker
  • 1/2 opengesneden vanillestok
  • 1 golden appel
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • klontje boter
  • snuifje kaneel
  • 1 gasbrander

 

Werkwijze:

  • Klop de eidooiers en suiker (kristal + vanille) tot een lint. Meng er de maïzena onder.
  • Breng de melk samen met het kaneelstokje en de vanillestok aan de kook.
  • Blancheer de citroenzestes.
  • Giet de kokende melk bij het eidooiermengsel en laat opnieuw doorkoken tot het indikt.
  • Variatie: Schil de appel en snij in brunoise. Bak de appelblokjes in boter en bestrooi met vanillesuiker en kaneel.
  • Schik op de bodem van 4 soufflépotjes de appeltjes en overgiet met de crème Catalane. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi met suiker en laat door middel van een gasbrander karameliseren. ( Je kan ook wat suiker en water laten karameliseren en (voor het in de koelkast plaatsen) boven de pudding gieten.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *