Gehaktschotel met broccoli en kaas

Gehaktschotel met broccoli en kaas

Ingrediënten voor vier personen:

  • 500 g gemengd gehakt
  • 500 g aardappelen
  • 1 broccoli
  • 25 g gruyère, gemalen
  • 2 el room
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze half gaar in gezouten water.
  • Spoel en verdeel de broccoli in roosjes. Kook ze beetgaar, giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Kruid met peper en zout.
  • Bak het gehakt in olijfolie en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
  • Schik de aardappelplakjes, de broccoliroosjes en het gehakt in laagjes in een ovenschaal. Meng de room met de gemalen kaas. Kruid met nootmuskaat. Lepel over het bovenste gehaktlaagje.
  • Zet de ovenschaal 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zet dan nog enkele minuten onder een hete grill voor een goudgeel korstje.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *