Gehaktschotel met broccoli en kaas
Ingrediënten voor vier personen:
- 500 g gemengd gehakt
- 500 g aardappelen
- 1 broccoli
- 25 g gruyère, gemalen
- 2 el room
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 kl Provençaalse kruiden
- olijfolie
- peper en zout
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze half gaar in gezouten water.
- Spoel en verdeel de broccoli in roosjes. Kook ze beetgaar, giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Kruid met peper en zout.
- Bak het gehakt in olijfolie en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
- Schik de aardappelplakjes, de broccoliroosjes en het gehakt in laagjes in een ovenschaal. Meng de room met de gemalen kaas. Kruid met nootmuskaat. Lepel over het bovenste gehaktlaagje.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zet dan nog enkele minuten onder een hete grill voor een goudgeel korstje.