Pittige bloemkool-kikkererwtencurry

Pittige bloemkool-kikkererwtencurry

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 120 g zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olijolie
  • 1/2 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 theelepels kurkuma
  • mespunt chilivlokken
  • 150 g tomatenblokjes uit blik
  • 200 ml zoutarme groentebouillon
  • 150 g bloemkool, in roosjes
  • 300 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 125 ml light kokosmelk
  • 30 g erwtjes uit de vriezer
  • Zeezout en gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngesneden verse koriander

 

Werkwijze:

  • Breng de zilvervliesrijst met 300 ml water in een kleine pan op hoog vuur aan de kook, roer af en toe. Leg het deksel op de pan en zet het vuur middelhoog. Laat 20-25 minuten zacht koken of tot de rijst het water geabsorbeerd heeft en gaar is. Haal de pan van het vuur en laat de rijst met het deksel op de pan 5 minuten rusten.
  • Verhit intussen de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de uisnippers, knoflook en geraspte gemberwortel 5 minuten of tot de ui zacht en glazig wordt, roer af en toe. Voeg korianderpoeder, komijnpoeder, garam masala, kurkuma en chilivlokken toe en bak 2 à 3 minuten mee tot ze beginnen te geuren. Roer af en toe.
  • Roer de tomatenblokjes, bouillon, bloemkoolroosjes, kikkererwten, kokosmelk en erwtjes erdoor en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur dan middelhoog en laat met het deksel op de pan 15 minuten zacht koken, roer af en toe.
  • Haal het deksel van de pan en laat de saus 5 minuten inkoken tot deze wat dikker is, roer af en toe. Bestrooi als je dat wilt met zout en peper. Verdeel de rijst over twee diepe borden en schep de kikkererwtencurry erop. Bestrooi met koriander.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *