Boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado

Boerenkool met sinaasappel, tomaat  en avocado

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 80 g boerenkool (3 strengen)
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 sinaasappel
  • 8 g amandelschaafsel

 

Dressing:

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • grove peper
  • zeezout

 

Werkwijze:

Verwijder de harde kernen uit de boerenkoolstrengen, snij die in grove stukken en de tomaten in blokjes. Snij de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in de schil in blokjes en lepel ze eruit. Verwijder de schil van de sinaasappel en snij het vruchtvlees in blokjes. Vermeng de ingrediënten van de dressing. Leg tomaat, avocado en sinaasappel op de boerenkool, strooi er amandelschaafsel over en voeg de dressing toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *