Boerenkool met sinaasappel, tomaat en avocado
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 80 g boerenkool (3 strengen)
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 1 sinaasappel
- 8 g amandelschaafsel
Dressing:
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- grove peper
- zeezout
Werkwijze:
Verwijder de harde kernen uit de boerenkoolstrengen, snij die in grove stukken en de tomaten in blokjes. Snij de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in de schil in blokjes en lepel ze eruit. Verwijder de schil van de sinaasappel en snij het vruchtvlees in blokjes. Vermeng de ingrediënten van de dressing. Leg tomaat, avocado en sinaasappel op de boerenkool, strooi er amandelschaafsel over en voeg de dressing toe.